UDZIAŁ W KONFERENCJACH
IV Konferencja Naukowo-Turystyczna nt.: Produkty turystyczne podwyższające jakość usług turystycznych. Wrocław, 18-19 pażdziernik 2019.
- Przybylska S., Przybylski P. Referat. nt. Innowacyjne produkty turystyczne z dodatkiem kurkumy.
XLIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN nt.: "Żywność dla przyszłości". Wrocław, 4-5 lipca 2017.
- Przybylska S., Krzemińska N. Badania nad możliwością wykorzystania pomidorów drobnoowocowych w produkcji dżemów. Wygłoszono referat w sekcji: Innowacje w produkcji żywności. Streszczenie referatu - w Materiałach Konferencji Naukowej, 58-59.
- Krzemińska N., Przybylska S. Zastosowanie produktów z warzyw karotenoidowych do profilowania barwy sosów niskotłuszczowych. Streszczenie e-posteru - Materiały Konferencji Naukowej, 148.
VII Ogólnopolska Konferencja Dietetyki Congressus Dietetica, organizowana przez Polskie Stowarzyszenie Dietetyków, Uniwersytet Medyczny w Łodzi, 17-18 marca 2017r. Temat przewodni konferencji: Dietetyka, a choroby neurologiczne oraz Żywność w medycynie.
- Przybylska S. Kurkumina - aktywny składnik szansą dla zdrowia. Referat plenarny, zamawiany.
XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN nt.: "Żywność-Zdrowie-Przyszłość". Lublin, 25-26 czerwca 2015.
- Przybylska S. Wpływ dodatku kurkumy na barwę i właściwości przeciwutleniające cukinii marynowanej. Wygłoszono referat w sekcji: Procesy technologiczne i biotechnologiczne w produkcji żywności. Streszczenie referatu - Materiały Konferencji Naukowej, 69.
IV Międzynarodowa Konferencja Naukowo-Techniczna nt. "Jakość mąki, pieczywa, produktów regionalnych" Bydgoszcz 20-21 maj 2015.
- Iwański R., Przybylska S., Wianecki M. Wpływ procesu ekstruzji gorącej na wybrane cechy jakościowe panierów ekspandowanych. Sesja plakatowa.
Konferencja Naukowa "Warzywa, owoce, soki w prewencji przewlekłych chorób niezakaźnych" Instytut Żywności i Żywienia. Warszawa, 6 marca 2015.